| Subcribe via RSS

Nerdy Data

mars 12th, 2015 Posted in 7. Affiliatesökning

Nerdy Data är egentligen en typ av sökmotor, men söker på mer udda saker ”under huven” som källkod, backlinks (länkar TILL en webbsida) men det går även att söka på Affiliatekoder (som är unika) och inte minst på Google Analyticskoder (som även de är unika).

Så innan jag går in på Nerdy Data, så förklarar jag kortfattat vad Google Analyticskod är för någonting.

Google Analytics är en fri mjukvara från Google som ger webbsideinnehavaren möjlighet att få statistik över sidans besökare, som unika, återkommande, sidvisningar, varifrån besökarna kommer osv. Men för att kunna spåra detta så behöver Webbsideansvarig registrera ett Analyticskonto hos Google för att sedan få en unik kod för just den användaren.
Användaren kan sedan lägga till hur många sidor denne vill för att monitorera statistiken.

Strukturuppbyggnaden för ett Google Analytics-konto är att det alltid börjar på UA- följt av unikt ID, följt av bindestreck och den monitorerade sidans löpnummer.

Tar vi exemlet UA-7030652-44 så är alltså 7030652 det unika ID:t och det är sida nummer 44 som användaren monitorerar.
Det vi alltså ska göra en baklängessökning på för att ev. kunna hitta fler av detta ID:s monitorerade sidor är att söka på ”UA-7030652”

Och det är här som Nerdy Data mfl. verktyg kommer in i bilden.

Klistra bara in den UA-kod du vill söka
analytics

Och du får svar för 3 sidor med löpnummer 38, 41 och 44:

Code Search   Source Code Search Engine   NerdyData

 

På detta sätt kan man med säkerhet veta att det finns en webbteknisk relation mellan sidorna deutschepatente.org, intellectualpropertyservices.org och intellectualpropertyagency.org

Och det går alltså att byta ut analyticskod med olika typer av afiliatekod, det enda man behöver vara säker på är att det är unikt användar-ID för att kunna söka och säkra relationer.

Comments are closed.

  • Kategorier

    Expandera alla | Minimera alla