| Subcribe via RSS

Twitter

mars 10th, 2015 Posted in 10. Social Media

Twitter.com är en mikroblogg där varje meddelande (Tweets) maximalt kan innehålla 140 tecken.

twitter1

En profil har ett användarnamn (inget sökbart ID-nummer).
Profilen visar sedan antal skickade meddelanden (Tweets) följt av antalet användare som profilen följer (Following), följt av antalet följare (Followers) följt av antalet tweets som profilen har markerat som favorit (Favorites).

Det finns även ”knappar” för att se skickade tweets, tweets som skickats vidare av andra användare (ReTweets förkortning RT) och vilka som fått svar och slutligen postade foton och videofilmer.

Förutom att själva medelandena kan vara intressanta att granska, så är följare (Followers) mycket intressant att granska, då följare läggs till i den följd de ansluter dvs den senaste följaren överst och den första längst ner. Och det är mycket vanligt att bedragare alltid börjar med ”den närmaste kretsen”, därför är detta ofta en mycket bra indikation på ”krets”.

Avancerad sökning i Twitter

Vad de flesta inte känner till är att det även finns möjlighet att söka mer avancerat i Twitter på en mycket lång rad sökfilter.


Twitter_Advanced_Search

I ovan fält har jag endast sagt att jag söker tweets (meddelanden) som användaren internetsweden skickat och som innehåller den axakta sökfrasen ”bedragare”. Som du ser finns det en lång rad variationer med allt från datumintervall till platser. Mitt resultat blev så stort att det inte går att visa här, men för i år hittades dessa träffar iaf:

bedragare  from internetsweden   Twitter Search

Sökmöjligheter baserat på platsinformation mm.

Det finns även möjlighet för en användare att ställa in så att varje Tweet geobaseras (baserat på en smart telefons geografiska placering när man skickar ett meddelande).
Denna möjlighet är opt-in och något användaren själv behöver slå på, vilket sker i kanske 10% och om så skett kan man baserat Latitud och Longitud se vilka meddelanden som skickats på en kilometers radie.

Det finns även möjligheter att hitta cachade kopior av raderade profiler, eller hur de tidigare sett ut.

Dessa och lite andra möjligheter visas i följande enkla API

Comments are closed.

  • Kategorier

    Expandera alla | Minimera alla