| Subcribe via RSS

OSI | OSINT

OSI eller OSINT är akronymer för Open Source Intelligence, på svenska ungefär underrättelseverksamhet med hjälp av öppna källor.

Öppna datakällor

Denna sida är avsedd att ge förslag på öppna datakällor där du kan hitta information för din utredning eller kartläggning. Den ger också förslag och exempel på olika sätt att söka och olika tekniker.
Inom vissa kategorier så finns flera länkar till samma typ av funktion – dessa är medvetna och jag rekommenderar att använda båda eller alla för att försäkra dig om resultatet, i andra fall kan tjänsternas indexeringar komplettera varandra.

Svenskt fokus

Flera av källorna är ett urval av datakällor som är relevanta framförallt för svenskt användande, därför visas särskilt svenska datakällor, men även ett stort urval av utländska och där det är möjligt även engelskspråkiga versioner av datakällorna.

Sidans innehåll är avsedd att lära ut VAR datakällorna finns och HUR du ska ställa frågor.

Snabblänkar (kolumnen brevid)

I kolumnen Snabblänkar till höger har jag länkat några stycken länkar som kan vara bra för att snabbt kunna komma åt källan för olika typer av ärenden. De skall inte ses som fullständiga, men räcker i många fall för att hitta vad som behövs.

Levande dokument

Den här sidan kommer att uppdateras med nya länkar och nya beskrivningar allt eftersom förändringar sker hos tjänsterna eller nya webbaserade erbjuds. Viktigt är att du som användare meddelar om du hittar trasiga länkar, saknar källor eller har andra förslag. Meddela då detta till Peter Forsman, endera på 070-713 42 00 eller till info@internetsweden.com.

  • Kategorier

    Expandera alla | Minimera alla