| Subcribe via RSS

Reverse whois

mars 9th, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Reverse whois | Posted in whois - innehavarkontroll

 

Tjänsten Domaintools har en funktion som heter Reverse Whois som ger dig möjlighet att göra baklängessökningar på exempelvis Företags- eller personnamn eller e-postadresser mm.

Tar vi exempelvis domänskojaren Nordic One Sales AB som var aktiva under en kort session, så vet jag att de registrerade sina kunders domännamn på sig själva och med sin egen e-postadress (inlåsningseffekt), så att inga förändringar kunde göras med domänerna utan Nordic One Sales AB´s godkännande.
E-postadressen som de använde var nordicnet@outlook.com

Om vi nu går till Reverse Whois och söker med hjälp av e-postadressen, så får vi reda på att det registrerades 65 domäner med den gemensamma nämnaren.

isw7

 

Vi kan även se att det handlar om 26 .com, 26 .net och 13 andra gTLD-domäner och vi ser vad domännamnen börjar och slutar på och när de registrerats och genom vilken registrar.
Men för att få redan på domännamnen så behöver vi betala 99 dollar, vilket inte känns aktuellt.

Vill man dock veta vilka domännamnen är så kan en sökning på ”whois” ”nordicnet@outlook.com” vara till stor hjälp, dock visas sällan samtliga domännamn.


 

En annan tjänst som är förträfflig för att baklängessöka domännamn baserat på e-postadress är whoismind.com som låter dig söka på IP-adress, domännamn och e-postadress.
Så vi letar på nordicnet@outlook.com för att se vad det ger, jo det gav 20 av de 65:

isw8

  • Kategorier

    Expandera alla | Minimera alla